БЕЗПЕКА

Безпечний освітній простір – одне із ключових завдань сучасної освіти  

Вимірами  безпеки в закладі освіти є:

  • організація роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності усіх учасників освітнього процесу
  •  антибулінгова політика, забезпечення психологічного комфорту для всіх учасників освітнього процес
  •  адаптаційні заходи

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення)

Команда Міністерства відновлення розробила «Практичний посібник з проєктування укриттів у закладах дошкільної та загальної середньої освіти».

Завантажити посібник можна за посиланням

Покликання на Дорожню карту https://bit.ly/44Y1BeE

Знання та дотримання чинного законодавства, створення безпечності для всіх учасників освітнього процесу, збереження всіх складових здоров’я має бути першочерговим завданням для кожного педагогічного колективу та батьківської спільноти.

Памятка керівнику закладу дошкільної освіти щодо організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності 

 Відповідно до положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти затвердженого наказом МОН від 26. 12.1017 р.№1699, керівник закладу освіти є відповідальним за створення безпечних умов освітнього процесу та не дозволяє проведення освітнього процесу за наявності шкідливих та небезпечних умов. 

З урахуванням реалій сьогодення,  управлінські дії керівника закладу  освіти щодо забезпечення безпеки є особливо актуальними.  Які основні моменти важливо не пропустити - читайте. 


Порадник з безпеки

В Пораднику зібрано рекомендації та поради як уберегти дітей від небезпеки надворі, у приміщеннях закладу освіти, а також в умовах війни. Ознайомитись з Порадником можна за покликанням: http://surl.li/jjyia